Silverbucket on hyödyllinen monelle osapuolelle ja esittelemme kirjoitussarjassamme muutaman esimerkin kautta, että kuinka yrityksen eri osapuolet pystyvät hyödyntämään samaa työkalua resursoinnin näkökulmasta. Ensimmäisessä kirjoituksessa esittelemme kuinka johto ja esimiehet hyötyvät Silverbucketista ja ajantasaisesta resursointitiedosta.
Tunnista paljonko henkilöstösi ajasta menee laskutettavaan työhön
Silverbucketissa on suositeltua, että kaikki työ tuodaan esille eri tyyppisten projektien avulla. Silverbucketissa on kolme eri projektityyppiä, jotka ovat laskutettava-, ei-laskutettava- ja poissaoloprojekti. Laskutettava projekti edustaa ns. aitoja projekteja, kun taas ei-laskutettava edustaa muuta kuin projektityötä. Se voi pitää sisällään esimerkiksi koulutuksia, palavereita tai hallinnollisia töitä. Poissaolo-tyyppisiä projekteja käytetään esimerkiksi lomien merkkaamiseen. Näet milloin on suurin lomakausi ja millainen vaikutus sillä on kapasiteettiin. Saat samalla myös lomalistat Silverbucketista.
Yllä mainittujen eri tyyppisten töiden kuormitukset on hyvä tuoda esiin, jolloin isossakin kuvassa näkee kuinka isot siivut eri projektityypit vievät henkilöstön työajasta.
Yleiskuva ja käyttöaste haluamastasi henkilönäkökulmasta
Silverbucket tarjoaa kattavat resursoinnin hakusuodatusvaihtoehdot, joiden avulla voit saada eri kokonaisresursointikuvia ja käyttöasteita. Voit valita esimerkiksi eri organisaatiotasoja, henkilöryhmiä (teidän luomanne henkilökategoriat) tai voit suodattaa omat alaisesi kuvaajaan. Myös matriisiorganisaationäkymä on mahdollinen. Voit siis tehdä erilaisia resursoinnin ristiinhakuja suodatusmahdollisuuksien ollessa erittäin monipuoliset.
Valittuasi haluamasi kriteerit ja tehtyäsi haun, voit nähdä hakutulokset kuvaajassa yleisnäkymänä sekä kuvaajan alla henkilötasolla listattuna. Kuvaajasta näet kokonaiskapasiteetin ja valitun henkilöjoukon resursoinnit eli käyttöasteen. Saat kuvaajan tiedot myös tarvittaessa exceliin mahdollista jatkokäsittelyä tai -raportointia varten. Tietoja on mahdollista katsoa kuukausi-, viikko- tai päivätasolla prosentteina, tunteina tai henkilötyöpäivinä.
Raportointi
Jo itsessään raportoivien näyttöjen lisäksi Silverbucketissa on paljon erilaisia raportteja tukemaan tulevaisuuden resursointia ja päätöksentekoa, sekä projektien seurantaa. Muutama mainittava raportti tai raportoiva näyttö voisi olla tuntitoteumat isossa kuvassa (suunniteltu resursointi vs. tuntitoteumat), kassavirtaennuste ja käyttöasteraportti. Yrityksen tavoitteena on tietenkin tehdä hyvää tulosta. Jotta raportit saadaan ajantasalle ja niistä on hyötyä tulevaisuuden resursoinnissa on resursointiprosessin oltava kunnossa. Mikäli tavoitteena onkin kasvattaa yrityksesi laskutusastetta toimivalla resursoinnilla, vinkkimme aiheeseen löydät täältä.
Voit tutustua Silverbucketiin itse lataamalla veloitukseton kuukauden koekäyttö tai ottaa meihin yhteyttä: myynti@silverbucket.com ja tel. +358 40 680 6860.
Lisää vastaavia postauksia on tulossa tulevina viikkoina. Ole kuulolla!