Silverbucket käyttövinkkejä -juttusarjan viimeinen osio käsittelee itse resursoitavan osaa. Jos yritys hyödyntää Silverbucketin tuntikirjausominaisuutta, niin jokainen pääsee kirjautumaan Silverbucketiin ja tekemään omat tuntikirjaamiset. Sen lisäksi henkilöt, joilla on Silverbucketin peruskäyttöoikeudet, näkevät omat projektinsa, joihin hänet on kiinnitetty sekä allokaatiot, jotka hänelle on tehty.
Tämä tarkoittaa siis sitä, että henkilö näkee esimerkiksi projektit, joissa hänellä on varauksia lähitulevaisuudessa. Henkilö näkee omat projektit ja roolinsa, sekä resurssivaraukset, joita voi katsoa kuukausi-, viikko- tai päivätasolla. Henkilö voi valita prosentit, tunnit tai henkilötyöpäivät tarkasteluun.
Lisäksi, henkilö näkee kokonaistilanteensa, että onko hänellä optimaalinen kuormitus vai yli- tai alikuormaa. Henkilö voi siis tarvittaessa tukeutua järjestelmään, jos hänelle on resursoitu aivan liikaa töitä ja hän voi järjestelmän avulla nostaa epäkohdat esiin, kun resursointitieto on ajan tasalla ja nähtävillä. Silverbucketin avulla henkilön kaikki resursointi tulee tunnistettua ja kokonaiskuormitus tulee läpinäkyväksi.
Yllä on siis lyhyesti esiteltynä peruskäyttäjän oikeudet, mutta henkilön on mahdollista saada myös laajemmat käyttöoikeudet, jos hänet nimetään projektin projektipäälliköksi. Tällöin henkilö saa kyseiseen projektiin mm. oikeuden lisätä nimeämättömiä resursseja ja resursointeja sekä muita oikeuksia.
Mikäli olet kiinnostunut resursointi vinkeistä juuri projektipäällikön näkökulmasta, kerromme niistä tarkemmin tässä artikkelissa.